Vecka 46
Lunch kl. 09:00 – 15:00 varje dag
Pris 145kr
(135kr för pensionärer)
Inkl. Efterrrätt, Salladsbuffé, Hembakat bröd, Måltidsdryck, Kaffe/Te varje dag!
MÅNDAG
○ Husets tallrik med kycklingspett, rödkålssallad, aioli, honungsmelon, turkisk bondsallad, bulgur alt. pommes frites
○ Wienerschnitzel med bearnaisesås, rödvinssås och stekt potatis
○ Nattbakad Black-Angushögrev med rödvinssky och potatisgratäng
○ Smörstekt Bergtungafilé med remouladsås, citron och kokt potatis
○ Kalvfärsjärpar med gräddsås, inlagd gurka, lingonsylt och potatismos
○ Gratinerad Flundrafilé med räkor, fänkål, citron och potatismos
○ Gravad Lax med hovmästarsås, citron och dillstuvad potatis
○ Marinerad kycklingfilé med rödvinssås, aioli och råstekt potatis
○ Pytt a la Bellman (Gräddstuvad pyttipanna) med rödbetor & stekt ägg
○ Fläsknoisette med kantarellsås och råstekt potatis
○ Dagens Pasta med biff, champinjoner, vitlök, paprika, grädde, riven ost
○ Veckans vegetariska: Friterad halloumiost med rödkålssallad, aioli, honungsmelon, turkisk bondsallad, bulgur alt. pommes frites
TISDAG
○ Husets tallrik med kycklingspett, rödkålssallad, aioli, honungsmelon, turkisk bondsallad, bulgur alt. pommes frites
○ Knapriga raggmunkar med nystekt fläsk samt lingon
○ Nystekt fläsk med krämig löksås (alt. bruna bönor) samt kokt potati
○ Wallenbergare med gräddsås, lingonsylt, gröna ärtor och potatismos
○ Fläsknoisette ”Black n’ White” med rödvinssås, bea och råstekt potatis
○ Grillmix tallrik med kyckling och biff samt tzatziki, Esme (tomatröra), hummus, turkisk bondsallad och råstekt potatis
○ Sparris- och kräftstjärtgratinerad Flundrafilé med potatismos
○ Husets köttgryta med tomatsalsa, tunt bröd, gräddfil och basmatiris
○ Lättpanerad Regnbågsfilé med kräftröra, citron och örtpotatismos
○ Pasta Carbonara med bacon och svartpeppar samt riven ost
○ Veckans vegetariska: Friterad halloumiost med rödkålssallad, aioli, honungsmelon, turkisk bondsallad, bulgur alt. pommes frites
ONSDAG
○ Husets tallrik med kycklingspett, rödkålssallad, aioli, honungsmelon, turkisk bondsallad, bulgur alt. pommes frites
○ Stekt strömmingsflundrafié med skirat smör och hemlagat potatismos
○ Friterad torskfilé med gräslöksaioli, grönsaker, citron och kokt potatis
○ Grillad Biff ”minute” med timjansky, gröna bönor och potatisgratäng
○ Fläskfilé med bearnaisesås, rödvinssås och råstekt potatis
○ Vildskavsgryta med lingonsylt och potatismos
○ Grillad kycklingfilé med timjanssky och potatisgratäng
○ Kåldolmar med gräddsås, lingon och kokt potatis
○ Husets Högrevsburgare med bearnaisesås, rostad lök, cheddarost, sallad och pommes
○ Pasta Scampi med vitvin, sparris, purjolök, vitlök och riven ost
○ Veckans vegetariska: Friterad halloumiost med rödkålssallad, aioli, honungsmelon, turkisk bondsallad, bulgur alt. pommes frites
TORSDAG
○ Husets tallrik med kycklingspett, rödkålssallad, aioli, honungsmelon, turkisk bondsallad, bulgur alt. pommes frites
○ Ärtsoppa/Kycklingsoppa (med vitlöksbröd) samt pannkaksbuffé, sylt & grädde
○ Pankopanerad Kycklingschnitzel med råstekt potatis, rödvinssås och bearnaisesås
○ Lax-Wallenbergare med hummersås, citron och örtpotatismos
○ Skomakarlåda på noisette med bacon- och purjlök i rödvinssås samt potatismos
○ Pannbiff ”Black n’ White” med rödvinssås, bearnaisesås och stekt potatis
○ Rödspättafilé med remouladsås, citron och kokt potatis
○ Herrgårdsstek med gräddsås, svartvinbärsgelé och potatismos
○ Korvstroganoff med basmatiris
○ Dagens pasta med lax, spenat, pinjenötter, grädde och riven ost
○ Veckans vegetariska: Friterad halloumiost med rödkålssallad, aioli, honungsmelon, turkisk bondsallad, bulgur alt. pommes frites
FREDAG
○ Husets tallrik med kycklingspett, rödkålssallad, aioli, honungsmelon, turkisk bondsallad, bulgur alt. pommes frites
○ Schnitzel (Kantarell- och ostfylld) med rödvinssås, bearnaise och stekt potatis
○ Husets fisk- och skaldjursgryta med aioli och vitlöksbröd
○ Pljeskavica med bearnaisesås, ajvar, finhackad rödlök, gräddfil & röstipotatis
○ Grillad Entrecote med rosmarinsky och potatisgratäng
○ Kycklingfilé ”Provencale” med haricotsverts, vitlökssmör, rödvinssås och råstekt potatis
○ Kalvlever Anglaise med kapris- och bacon i rödvinssås och kokt potatis
○ Smörstekt Bergtungafilé med grönsaker, remouladsås, citron samt kokt potatis
○ Fläsknoisette med rödvinssås, bearnaisesås och råstekt potatis
○ Oxfilépasta med oxfilé, kantareller, lök, grädde och riven ost
○ Veckans vegetariska: Friterad halloumiost med rödkålssallad, aioli, honungsmelon, turkisk bondsallad, bulgur alt. pommes frites
VARJE DAG
○ Spaghetti Bolognese med parmesanost – 145kr
○ Spaghetti Carbonara med äggula & parmesanost – 145kr
○ Bräckt Skinka med stekt ägg & stekt potatis – 145kr
○ Kebabtallrik med pommes/ris – 145kr
○ Vegetarisk Lasagne – 145kr
Med reservation på ändringar av menyn.